среда, 5. јануар 2022.

Oslobodite se stresa, nesreća i nagađanja prilikom selidbe Beograd uz ove vrhunske savete profesionalaca

Osmislite strategiju svje selidbe u Beogradu

Uspešan dan selidbe može uzeti planiranje i strateški način razmišljanja generala sa četiri zvezdice. Pakovanje zahteva najveću pažnju prema detaljima, a ugovaranje pomoći u bilo kom aspektu selidbe može dodati izazovu. Da ne biste bili pod stresom tokom velikog dana, pratite ovih nekoliko isprobanih saveta i trikova profesionalnih selidbe da se spakuju, utovare i krenu na put.

Ne nosite sve kada se preseljavate

Profesionalni selidbe se često začude koliko stvari ljudi žele spakovano, ali im zapravo nisu potrebne. To uključuje stare sitnice, zastareli nameštaj i poluprazne boce šampona ili začina. Umesto toga, napravite popis svega što posedujete i odlučite šta vam zaista treba, a šta samo zauzima prostor. Umesto da pakujete tu kantu Beanie Babies ili kutiju dolčevina, održite rasprodaju u dvorištu i iskoristite profit za troškove selidbe. Ili donirajte nežno korišćene odbačene proizvode prijateljima ili dobrotvornim organizacijama.

Kretanje sa važnim dokumentima

Ne rizikujte da pakujete važne papire u kartonsku kutiju gde ih je teško pronaći u moru kartonskih kutija. Investirajte u plastičnu, vodootpornu kantu za poreske informacije, dokumente o osiguranju, vašu volju, pasoš i drugu vitalnu dokumentaciju. Ovi predmeti će biti sigurniji, manje je verovatno da će se oštetiti i moći ćete da ih brzo locirate u slučaju da vam treba pristupiti ubrzo nakon selidbe. Takođe važno je i ako na dan selidbe pada kiša.

Planirajte svoj potez unapred


Ako planirate da angažujete pomoć, nemojte čekati do poslednjeg trenutka. Kraj meseca je neverovatno zauzet za kompanije za selidbe, a odugovlačenje će vas ostaviti da sami spakujete svoje kutije i kamion. Pozovite da zakažete datum preseljenja čim budete znali kada će vaš novi dom biti spreman. Rezervišite kamion i nekoliko selidbe dve do četiri nedelje unapred da biste skinuli većinu posla sa svojih ramena.

Unajmite agencije za selidbe u Beogradu

Ako planirate da angažujete pomoć, uštedećete novac tako što ćete sami preuzeti deo tereta. Dok bi unajmljivanje posade za pomoć pri kretanju moglo koštati više od 800 dolara, kompanije za selidbe Beograd mogu naplatiti dodatnih 1600 dolara samo da voze kamion i istovaraju ga. Ako unajmite posadu za utovar, ali sami vozite i istovarate, zadržaćete mnogo novca.

Fotografija konfiguracija žice

Kompanije za selidbe preferiraju da isključite elektroniku pre nego što je dotaknu i ne povezuju je nakon što je istovare. Da biste izbegli frustraciju, slikajte pozadinu svog TV-a, DVR-a i konzole za igru pre nego što ga isključite. Kada se preselite u svoj novi dom, imaćete bolju ideju kako da ih ponovo povežete.

Spakujte pokretnu torbu za prvi dan selidbe

Pre nego što sve utovarite u kamion u pokretu, sakupite osnovne stvari koje vam mogu pomoći ako stvari ne idu tako glatko kako je planirano. Uzmite grickalice, vodu, promenu odeće, lekove, dečije igračke, potrepštine za kućne ljubimce (mada biste u idealnom slučaju organizovali da kućni ljubimci ostanu kod prijatelja ili odgajivačnice tokom dana u selidbi) i sve ostalo što vam može zatrebati. Uz ovo na vašoj strani, moći ćete da pretrpate celu noć ako se kamion za selidbu odloži.

Za pakovanje koristite kartonske kutije za piće

Ne, ne radi se o upravljanju stresom! Pitajte menadžment vaše lokalne prodavnice pića za sve kutije koje su spremni da izbace. Boce pića mogu biti veoma teške, tako da su te kutije za transport obično čvrste - često boljeg kvaliteta od onih koje možete kupiti od profesionalne kompanije za selidbe. Prodavnice pića rado daju kutije besplatno kako ne bi morale da ih razbijaju. Samo mudro birajte kutije da biste izbegli mirise i mrlje.

Нема коментара:

Постави коментар