понедељак, 9. август 2021.

Selidbe Beograd - Evo nekoliko saveta za pakovanje

Savet za pakovanje #1:

Pakovanje kuće može biti dugotrajno i izazovno. Od suštinske je važnosti da počnete rano, pakujte jednu po jednu sobu, odvojite stvari koje vam neće biti potrebne za selidbu (poput lonaca i šerpi), pre rasprodaje odložite rasprodaju imanja ili garažu da biste se rešili bilo čega nepotrebno u vašem novom domu. Ubrzajte korak kako pakovanje ne bi postalo preteško; nastavite sa svakodnevnim zadacima kako biste imali više slobodnih sati kada je to potrebno.

Savet za pakovanje #2:

Prilikom pakovanja važno je ne mešati predmete iz različitih prostorija u jednu kutiju. Možete sprečiti da se mali predmeti izgube ili greškom izbace pomoću ambalažnog papira tako što ćete ih umotati pre nego što ih stavite u kutiju. Još jedna stvar koju biste mogli učiniti za manje kutije je da te stvari stavite u veće, a zatim sve dobro zatvorite.

Savet za pakovanje #3:

Prvi korak u vašem preseljavanju i selidbama je obeležavanje svake kutije i kartona! Pravilne oznake će znatno olakšati pronalaženje onoga što vam treba kada vam zatreba. Takođe, ako stavka unutar paketa pripada više od jedne sobe vašeg novog doma ili stana, napišite to sa sve četiri strane, tako da kasnije neće doći do zabuna. Takođe je od vitalnog značaja za krhke etikete poput kineskog posuđa - stvari se mogu lako pokvariti ako se pomeraju bez brige.

Na kraju, označite okvire kategorijama za raznu robu; između kuhinjskih aparata, dodatnih komada nameštaja i kontejnera za skladištenje zimske odeće, ovaj prostor bi se mogao brzo popuniti pre nego što iko zna gde se šta nalazi.

Savet za pakovanje #4:

Srećom, materijal za pakovanje možete proizvesti kod kuće. Zato umesto da koristite krhke i skupe kontejnere, idite u najbližu kantu za reciklažu po neke kutije ili novine. Takođe možete koristiti neispisani novinski papir kao zamenski materijal za omotavanje - dovoljno je izdržljiv da se neće iscepati u tranzitu, kao što bi to mogli biti drugi papiri.


Нема коментара:

Постави коментар